Tranzitna Venera u Ovnu, tokom svog boravka obrazovat će nekoliko izazovnih aspekata. Bit će u aspektu kvadrata sa Saturnom u Jarcu (egzaktno 13. 03.). Svi oni odnosi koji već neko vrijeme nisu dobri, sada će se naći na teškim ispitima. Sve ono što je jednom zasmetalo, ali ste prešutjeli, sada će ponovo biti na svjetlosti.

Venera u Ovnu najavljuje nam neko ljepše vrijeme. Najavljuje nam sunčane dane. Vjetrovite noći. I buđenje novih nadi. Svakako, prisutni su i tragovi prošlosti, jer od njih ne možemo ni korak. Vezali smo se jednom, dodirom. I koža pamti. Osjeća svaki trenutak, pogled i zagrljaj. A željeli bismo da je moguće izbrisati ono što je bilo. Jer, uvjeravamo sebe kako smo spremni za nešto novo.

Osobe s Venerom u Ovnu često bivaju neshvaćene od strane drugih. Način na koji ovi ljudi vole, pomalo plaši one koji to nisu osjetili na svojoj koži. Ljubav priznaju samo kada je potpuna. Kada prožme svaku poru njihovog bića, kada čini da trnci struje kožom, kada se ježi svaki pedalj tijela, kada srce zaboravi nekoliko otkucaja, život se zaustavi u jednom magičnom trenutku, iako svijet nastavlja nepromijenjeno disati.

 Ovo su svi oni koji će vas rado slušati o vašim ljubavima. Ali neće vam dozvoliti da lažete, ni sebe ni njih. Ne prihvaćaju izgovore, odlaganja i odsustvo borbe za osjećaje. Ukoliko želite pričati o onome za čim žalite, bez potrebe da nešto promijenite u toj situaciji, osoba s Venerom u Ovnu nije najbolji sugovornik. Oni ne žele slušati o propuštenim prilikama, o onome “što ako”, i o tome kako vrijeme “čini svoje”. Kada je prisutna emocija, vrijeme ne igra nikakvu ulogu za osobu s Venerom u Ovnu, nikada nije prekasno i ništa nije previše.

Ovo su svi oni koji se cijeli život bore protiv nepravde. Istupaju prvi u borbi za istinu. Oduvijek osjećaju neku vrstu samilosti prema slabijima, iako to neko tko ih je tek upoznao ne bi nikad pomislio. Vješto se kriju iza hladne maske. Rano su shvatili da slabost nije vrlina, ali je se ne odriču. Rano su naučili da je emocija srž, ali ne pričaju o onome što osjećaju. Ovo su i svi oni koji su jednom prestali da vjerovati u riječi, jer su na teži način naučili koliko riječ zna biti varljiva. Oni vrednuju samo konkretna djela. I cijenit će vas samo ako osjete istinu u svakoj vašoj gesti.

Nećete ih osvojiti skupim poklonima. Cvijeće ili sitan znak pažnje, reći će im sve. Međutim, rijetko će Venera u Ovnu naići na nekoga tko će spoznati do kraja njenu nježniju stranu. Vole iskrene ljude, borce, i sve one koji ne odustaju usprkos tome što je vjetar previše jak. Svaka prepreka, njima je prilika više.

Ljubav se kod ovih osoba javlja odmah. Brzo se zaljubljuju. Na pogled, dodir i osjećaj. Prebrzo, ako pitate nekoga drugog. Iskreno, ako pitate nekoga s Venerom u Ovnu. Brzo, eksplozivno, potpuno i do kraja. Samo takva emocija može živjeti u ovim ljudima. Samo takvu emociju smatraju dovoljno vrijednom svake borbe.

Osobe s Venerom u Ovnu su ratnici ljubavi. Muškarci s ovom Venerom bit će privučeni osobom koja voli sport, zdrav način života, i koja ne miruje. Privlače ih osobe koje vole sport. I koje se znaju boriti za ono u što vjeruju. Također, posjeduju izvjesnu dozu posesivnosti i ljubomore, jer ono što je njihovo čuvaju svakim svojim dahom.

Žene s Venerom u Ovnu mnogo pažnje poklanjaju svom fizičkom izgledu. Najbolje se osjećaju kada je u njihovu svakodnevnicu uključen i neki vid fizičke vježbe. Uživaju u tome da budu primijećene. Ali se uvijek sređuju samo zbog sebe. Razveseliti će ih tuđa pohvala i kompliment, ali samo onda kada su zaista zadovoljne svojim izgledom. Često imaju dugu i njegovanu kosu. Privlače ih osobe koje su ambiciozne, uporne i izdržljive. Slabost ne priznaju i ne razumiju. Ali mogu zavoljeti samo onoga tko ispod maske uzdržanosti krije veliko srce.

Tranzitna Venera u Ovnu, tokom svog boravka obrazovat će nekoliko izazovnih aspekata. Bit će u aspektu kvadrata sa Saturnom u Jarcu (egzaktno 13. 03.). Svi oni odnosi koji već neko vrijeme nisu dobri, sada će se naći na teškim ispitima. Sve ono što je jednom zasmetalo, ali ste prešutjeli, sada će ponovo biti na svjetlosti. Neke tajne više se ne mogu gurati u tamu. I sve ono što je bilo pogrešno, rušit će se u narednom periodu. Pratit će nas i neki osjećaj tjeskobe. Boljet će nas ono što je jednom bilo. Boljet će nas i srušene iluzije. Ali za laži više ne postoji dovoljno dobra pozornica.

 Tranzitna Venera u Ovnu bit će u konjunkciji s tranzitnim Merkurom u Ovnu (egzaktno 20. 03.). Pričat će se tih dana puno o ljubavi. O svim onim ludostima koje smo činili. Ili ih se tek spremamo učiniti. Ako vam tada neko nešto obeća, možda će doći do nekog čekanja ili odlaganja. Jer tranzitni Merkur u Ovnu bit će retrogradan već od 23. 03. A očekuje nas i aspekt kvadrata tranzitne Venere u Ovnu i tranzitnog Plutona u Jarcu (egzaktno 23. 03.). Činit će nam se tih dana kako opstaju samo oni najizdržljiviji.

Tranzitna Venera u Ovnu bit će u konjunkciji s tranzitnim Uranom u Ovnu (egzaktno 29. 03.). Koliko je onih koji imaju Veneru u Ovnu i koji su u prethodnih sedam godina iznenada prekinuli neke odnose za koje su jednom vjerovali da su neuništivi? Koliko je onih koji su se dugo borili protiv bola, tuge i nevjerice, nakon što su stavili točku na neku veliku ljubav? Koliko je onih koji su potom upoznali nekoga novog, zanimljivog i potpuno drugačijeg? I bili nekoliko godina u skladnoj, mirnoj i “dobroj” vezi.

U odnosu koji je bio sve to, ali nije bio zasnovan na bezumnoj strasti. Nije ježio kožu, nije budio srž vašeg bića i nije vas tjerao da pomjerate nebo i zemlju kako biste zaštitili osobu s kojom ste? Koliko je onih koji su, isto tako naglo, prekinuli tu vezu, jer su osjećali kako se guše u takvom jednom odnosu, nemajući pritom nijednu lošu riječ za osobu s kojom su bili? Jer su shvatili da mogu voljeti samo sličnog sebi. Po emociji.

Koliko je onih koji su u prethodnih godinu dana ponovo osjetili buđenje svakog grama emocije koji su ikada posjedovali? Dodir Urana i Venere doprinjeo je svemu tome.

Navedena konjunkcija samo će staviti točke na neke dileme vezane za prošlost. Mnogi od vas će shvatiti da je odnos u kojem su sada baš ono što su oduvijek željeli. Ali bit će i onih koji nisu na vrijeme prekinuli niti s onim što ih odavno ne čini sretnima. I to će učiniti upravo u narednom periodu.

Svakako da je period pred nama ispunjen usponima i padovima, borbom i preprekama.

Vrijeme je da okrenemo leđa onome što nije kako treba. Ali i da se borimo za osjećaj koji se javlja odabranima. Sretno!

mojastrolog

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori