Mars u Vodenjaku predstavlja bunt, svaku našu akciju u kojoj se oslobađamo starih uvjerenja/stavova, nefunkcionalnih odnosa, disbalansa u bilo kom smislu. Mars u Vodenjaku je radikalan, jer je sklon krajnostima i ekstremu.

Mars se trenutno nalazi na 9. stupnju znaka Vodenjaka, stao je i čeka da za koji dan krene u nazad (26.06.), da započne svoj retrogradni hod. Njegovo retrogradno kretanje događa se svake druge godine, a prethodno je bilo tijekom proljeća/ljeta 2016. godine u znaku Škorpiona.

Ovog puta, Mars je u posljednjem fiksnom znaku (Vodenjaka), pa samim tim završava ciklus retrogradnosti kroz znakove fiksnog kvaliteta. Fiksni znakovi (Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak) karakteristični su po svojoj ustrajnosti, čvrstini, ali i nefleksibilnosti. Svaka tranzitna aktivacija ovih znakova (kao što je sada slučaj), donosi promjene koje imaju permanentan karakter i čiji je utjecaj dalekosežan.

 Mars će kroz svoje kretanje Vodenjakom mnogo toga mijenjati, ali i završavati, kako bi donio epilog i na neke stvari stavio točku. On je u ovom znaku borac za svoju slobodu, za svoje Ja, za svoj stav i svoj izbor. On ne trpi, ne pravi ustupke. Voli istinu i ka njoj stremi, uvijek i u svakoj situaciji.

Mars u Vodenjaku predstavlja bunt, svaku našu akciju u kojoj se oslobađamo starih uvjerenja/stavova, nefunkcionalnih odnosa, disbalansa u bilo kom smislu. Mars u Vodenjaku je radikalan, jer je sklon krajnostima i ekstremu.

Dovodit će do situacija u kojima izbor praktično ne postoji, gdje suočavanje s greškama i pogrešnim potezima predstavljaju neminovnost, ali i bučan alarm čiji zvuk iritira, kako bi se trgli i ušli u promjenu, koja će se na kraju i pokazati kao jedino rješenje.

Retrogradni Mars (pogotovo u Vodenjaku) vrlo lako ulazi stanja jake nervoze. Nestrpljiv je, impulzivan, netolerantan. Nema obzira prema ničemu i nikome, uslijed čega mnogima može donijeti trenutke bitnih odluka, situacije u kojima je neophodno zauzeti se za sebe i boriti se za vlastita načela.

Ideja Vodenjaka jeste zajedništvo i jednakost, ali ne po svaku cijenu i ne na štetu nas samih. Svako trpljenje, primoravanje da nešto prihvatimo ili da se nečemu priklonimo, sada može izazvati jak revolt, odbacivanje svega što nam u nazad predstavlja smetnju i blokira put. Ovo je moment kada se opiremo, kada jasno iskazujemo svoju volju i svoje potrebe. Borimo se za svoj cilj i svoje mjesto.

Mars u Vodenjaku imat će puno toga reći i na temu emotivnih i međuljudskih odnosa. Rušit će tamo gdje partneri nisu ravnopravni, gdje jedan daje i ulaže mnogo više od drugog. Osjećaj zapostavljenosti, ali i dominacije druge strane, u periodu retrogradnosti Marsa može biti aktuelizirana, ali i pojačana.

Borba za prevlast u odnosu predstavljat će način da se ukaže na problem, ali i razlike koje mogu destabilizirati i mnoge čvrste veze. U poslovnim sferama, odnos nadređeni-podređeni dostiže kulminaciju, gdje svaka vrsta nezadovoljstva i netrpeljivosti postaje vrlo vidljiva.

Svako će potencirati svoja prava, ali u ovakvim situacijama neophodno je biti svjestan i svake obaveze, jer Mars u Vodenjaku donosi pozitivnu promjenu samo onima koji znaju izbalansirati i jedno i drugo.

U narednom periodu mnoge okolnosti mogu iziskirati promjenu naših dosadašnjih stavova, uvjerenja i obrazaca ponašanja. Sve ono što smo okarakterizirali kao odbojno ili loše po nas, sada zahtjeva dublje sagledavanje i razumijevanje.

Zbog toga je vrlo važno ne osuđivati, nikoga u čijoj koži nismo ili neke situacije u kojima smo samo promatrači, jer vrlo lako splet okolnosti može dovesti do toga da postanemo glavni akteri takvih priča. Mars u Vodenjaku traži da se oslobodimo i otvorimo, da budemo ono što zaista jesmo.

 Sada je potrebno biti dovoljno hrabar i pustiti sve ono što doživljavamo kao prevelik teret, izaći iz svakog šablona i pritiska, biti odlučan u iniciranju novih stvari u kojima možemo pronaći sebe i svoje zadovoljstvo.

Mars je u znaku Vodenjaka retrogradan od 26. 06. do 13. 08., kada se ponovo vraća u znak Jarca, a konačno se direktno počinje kretati tek 27. 08. Tijekom ovog perioda, najznačajniji moment je totalna pomrčina Mjeseca u Vodenjaku (27. 07.), gdje će retrogradni Mars imati izuzetno jak utjecaj.

Ova pomrčina Mjeseca se već sad pompozno najavljuje, jer predstavlja jednu od najznačajnijih eklipsi u ovoj godini, ali i zbog svog vrlo snažnog i pretežno negativnog utjecaja.

Intenzivni aspekti Marsa ka Mjesecu (kao što će biti slučaj konjunkcije tijekom pomrčine) uvijek oštećuju i povređuju Mjesec, jer je on po prirodi vrlo osjetljiv, dok je Mars agresivan i snažan. Ovo je slika svih onih situacija u kojima se možemo osjetiti iznevjereno i izdano, od strane onih od kojih to najmanje očekujemo, i čije reakcije mogu dovesti do jakih osjećaja tuge i povrijeđenosti.

Mars predstavlja oštricu koja kida i dijeli. Donosi okolnosti u kojima se suočavamo s gubicima i teškim trenucima, jer je emotivna bol podjednako jaka kao i fizička. U danima oko pomrčine Mjeseca, (zadnji tjedan srpnja) neophodno je biti obazriv i obratiti posebnu pažnju prvo na sebe, ali i na odnose sa drugima, pogotovo one u kojima već postoje određeni problemi od prije.

Merkur će također biti retrogradan, što će doprinijeti otežanoj komunikaciji i nerazumijevanju kao okidačima za ozbiljnije konflikte. S druge strane, retrogradan Mars u napetim aspektima uvijek sa sobom nosi agresivnu i negativnu energiju. Mala nepažnja može stvoriti neprijatnosti i ozbiljnije probleme, ali i ugroženost u fizičkom i zdravstvenom smislu.

Utjecaj retrogradnog Marsa i predstojeće pomrčine Mjeseca neće osjetiti svi istim intenzitetom. Najpodložniji su oni koji su rođeni početkom znaka Lava i Vodenjaka, ili sa osobnim planetima i podznakom od 0. do 5. stupnja ova dva znaka. Ostali, konkretna događanja i promjene mogu očekivati ovisno o osobnom horoskopu, poziciji Marsa, odnosno o polju koje će on svojim kretanjem aktivirati.

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori