Kolovoz 2018. godine nije miran mjesec, ali pod vodstvom mudrog i nepokolebljivog Saturna imamo dobre izglede da iskoristimo kaos i destruktivnu energiju pretvorimo u konstruktivnu silu.

Saturn – Uran trigon podržava inovativnost i promjene, ali samo ako imamo na umu prošlost i što smo poduzimali, te kakve je rezultate to donijelo. Sada tradicija i inovativnost idu ruku pod ruku kako bi nam situacija u našim životima bila olakšana, na radikalan način.

U prvom tjednu kolovoza 2018. godine Mars i Uran prave napet aspekt i zato možemo očekivati period s dosta agresivnosti, kaotičnih situacija, otpora prema nadređenima ili osobama koje predstavljaju nekakav autoritet, a to može biti povezano i s novcem na neki način.

Može doći do nezgoda pri industrijskim poslovima ili vezano za struju. Na društvenom polju nemojte očekivati tišinu. Može se doseći točka u kojoj će prevladati misao vodilja mase da se povijest ponavlja, naravno na nezadovoljavajući način.

Sve to može se protumačiti kao nepotrebno zlo. U svakom slučaju, ono što se u ovom periodu dogodi, može imati trajnije posljedice.

Venera 7. kolovoza 2018. godine kreće kroz Vagu, kroz svoje sjedište, te nas može inspirirati. U nama se može probuditi želja za harmonijom, mirom, ali i za pravdom i poštenom igrom u društvu. Bit će nam draži život u dvoje ili pomisao na to. Hrabrije ćemo ulaziti u veze raznih vrsta. Kompromis, ravnoteža/neravnoteža, diplomacija i jednakost označavaju ovaj period.

 Loša strana Venere u Vagi je nemogućnost donošenja jasnih odluka i traženje brzog rješenja.

Tijekom prve dvije dekade Venera pravi kvadrat sa Saturnom, a u zadnjoj dekadi kvadrat s Plutonom. Jednakost u društvu, društveni odnosi i poveznice s institucijama važna su pitanja u ovom periodu.

Pomrčina Sunca 11. kolovoza 2018. godine, u Lavu, dio je obitelji s ulogom transformacije. Sunce – Mjesec konjunkcija je blizu retrogradnog Merkura, pa može doći do veće zbunjenosti i poteškoća u komunikaciji. Važne informacije mogu nedostajati ili do nas mogu stići potpuno krive informacije. Neočekivani kolapsi na privatnom i društvenom polju mogu se očekivati, kao i to da se neke stvari do temelja sruše, uz dugotrajnu izgradnju. Moramo toga biti svjesni i voljni kročiti u korak s radikalnim promjenama kada se radi o težim područjima naših života.

Kvadrat koji Merkur pravi s Jupiterom može ukazati na teže pregovore, sukobe ega, tvrdoglavost, pretjerivanja i želja da se ostvari više no što je to zaista moguće. Pazite kada se radi o dokumentima, pravnim pitanjima i bilo kakvim pregovorima, sve do 20. kolovoza.

Na sreću, Jupiter – Neptun trigon pazi na sve nas i za svakog aktivira višu svrhu, te potrebu za duhovnosti i unutarnjim mirom. S druge strane, može doći do samozavaravanja i iluzija. Netko može iskoristiti okolnosti kako bi sebe prozvao guruom ili spasiocem i slično tome.

 23. kolovoza 2018. godine Sunce ulazi u Djevicu, to je smiren, analitički um koji pozna sistem proračuna. Sunce odatle pravi harmoničan aspekt sa Saturnom i Plutonom iz Jarca, ali i s Uranom iz Bika. Tako nastaje piramida koju čine zemljani znakovi. Obećava stabilnost te nam pomaže da unutar sebe otkrijemo unutarnji mir uslijed kaotičnih okolnosti. Ovaj astrološki sklop daje nam dovoljno energije kako bi uživali u poslu i kako bi bili dovoljno uporni, te tako i dosegli ciljeve.

Drugi događaj kojeg je važan je direktan hod Merkura 19. kolovoza 2018. godine i kraj retrogradnog hoda Marsa 27. kolovoza 2018. kada će se otključati lokot i ukazati rješenja za niz situacija s kojima smo se suočavali, a da tada nismo imali nikakva prikladna rješenja.

atma.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Zodijak!
X Zatvori